Wat zoek je?

Maatschappelijk Welzijn Coevorden

Maatschappelijk Welzijn Coevorden zet inwoners van de gemeente Coevorden in hun kracht en motiveert ze om mee te doen.

Lees meer

Steunpunt Mantelzorg

Bij het Steunpunt Mantelzorg kun je terecht voor al je mantelzorgvragen. Wij kunnen op verschillende manieren meedenken om de mantelzorg te verlichten.

Bent u mantelzorger?

9/5

Artikel Kookworkshop


Samen koken en samen eten, weinig dingen zijn gezelliger dan dat! Een groep inwoners met verschillende achtergronden stelde ruim een jaar geleden voor aan Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) om een kookgroep te beginnen. Gezellig, lekker en een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en Nederlands te praten. Ondertussen zijn er heel wat gerechten uit alle delen van de wereld bereid en opgegeten.

Vaak denken mensen dat lekker en gezond niet samen gaan. De kookgroep bewijst het tegendeel. Het recept van Ziad Hmidi bijvoorbeeld, fatteh, bevat kikkererwten, humus, pijnboompitten en yoghurt. In Syrië wordt fatteh als ontbijt of lunch gegeten, vertelt Ziad. “Vaak op een vrije dag, als iedereen tijd heeft. Dan komt de hele familie langs, vaak ook nog de buren. Het eten staat op een grote tafel. Naast fatteh serveren we komkommers, tomaten, uien en andere gerechten. We nemen echt de tijd voor elkaar en het eten. Het is altijd heel gezellig!”

 

Klik hier om het artikel inclusief recept te lezen.