Wat zoek je?

Relatie & Gezin 

Maatschappelijk Welzijn Coevorden biedt veel ondersteuning, hulp en een luisterend voor inwoners van de gemeente Coevorden. Binnen elke relatie kunnen problemen ontstaan. Er wringt iets, er zit je iets dwars, er is iets onuitgesproken. Je komt er niet uit samen met je partner of je omgeving. Als je kinderen hebt lijden zij waarschijnlijk ook onder de problemen. Dit kan zo oplopen dat ook gezinnen in moeilijke situaties terecht komen. Wij kunnen ondersteuning bieden om deze zaken op een rijtje te zetten, helpen beslissingen te nemen en/of te verwerken en een nieuwe koers uit te zetten voor de toekomst.

Het Relatiehuis

Het Relatiehuis is gespecialiseerd in relatieproblematiek. Bij problemen in de relatie met bijvoorbeeld je familieleden, je partner of je kinderen, kun je bij het Relatiehuis terecht. 

Zie je geen uitweg meer en denk je eraan om je relatie of huwelijk te beëindigen? Daarvoor kun je ook bij het Relatiehuis terecht. Hoe eerder je erbij bent, hoe beperkter de schade is. 

Bij het beëindigen van een relatie of een huwelijk komt veel kijken. Wat moet er allemaal geregeld worden? Waar moet je beginnen? Het Relatiehuis helpt je van het begin tot het eind. De professionals weten de juiste weg waardoor je veel sneller op de juiste plek zit en je niet lang hoeft te wachten voordat je hulp krijgt. Ook kan het Relatiehuis meekijken en meedenken bij de verwerking van een scheiding voor zowel volwassen als kinderen. 

Wat biedt het relatiehuis? 

  • Praktische, financiële en juridische hulp
  • EFT (relatietherapie) voor relatiegesprekken 
  • Speciale programma's om kinderen te leren omgaan met de scheiding
  • Conflictbemiddeling
  • Themabijeenkomsten, zoals: een samengesteld gezin, hoe doe je dat? 
  • Inschakelen van meer specialistische hulp als dat nodig is, zoals een mediator

Het Relatiehuis is een samenwerkingsverband tussen maatschappelijk werkers en een advocaat. Indien nodig, wordt er meer specialistische hulp ingeschakeld. Hulp van de maatschappelijk werkers in het Relatiehuis kost niets. Andere hulp na doorverwijzing kan wel geld kosten. Hiervoor wordt eerst altijd afstemming met jou gezocht.

 

Hulp voor gezinnen

In gezinnen kunnen er vragen of problemen ontstaan. Soms kan het voorkomen dat één van de gezinsleden bijvoorbeeld psychische klachten, een verstandelijke of lichamelijke beperking of financiële problemen heeft. Dit kan effect hebben op het gehele gezin. Het is dan belangrijk dat het hele gezin gezien wordt en er samen gewerkt wordt aan een oplossing. Maatschappelijk Welzijn Coevorden kan hierin ondersteunen door bijvoorbeeld (kortdurende) ondersteuning te bieden thuis of bij ons op kantoor in een andere omgeving. Ook is het mogelijk om een intensief traject in te gaan met één van de medewerkers. Hierin wordt altijd gekeken wat het gezin nodig heeft, maar ook vooral wat de gezinsleden individueel nodig hebben om zich gezond en fit te voelen.