Wat zoek je?

Opbouwwerk

Een opbouwwerker werkt samen met bewoners, vrijwilligers, verenigingen en organisaties aan de leefbaarheid van de buurt en wijk en de gezondheid van de bewoners. Opbouwwerkers ondersteunen en stimuleren je waar nodig. Ook begeleiden zij activiteiten.

 

De ogen en oren in de wijk of het dorp

De opbouwwerkers zijn zichtbaar aanwezig in de wijk of het dorp. Zij vinden het belangrijk om in contact te zijn met de inwoners om te weten wat er leeft en speelt in het dorp of de wijk. Samen met de inwoners en verschillende samenwerkingspartners wordt er gekeken hoe de aanwezige vragen beantwoord kunnen worden. 

 

Het ondersteunen van ideeën uit de wijk of het dorp

De opbouwwerkers ondersteunen inwoners bij het uitvoeren van ideeën en/of activiteiten in de wijk. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe initiatieven vanuit de buurt om samen mee aan de slag te gaan. De opbouwwerkers motiveren inwoners om iets voor elkaar te betekenen. Daarmee stimuleren zij inwoners om in hun eigen kracht te staan en persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen om zich in te zetten voor een prettige leefomgeving en een gezonde en actieve leefstijl. 

Klik hier voor
onze video