Wat zoek je?

Financiën

Heb je financiële problemen of bijvoorbeeld hulp nodig bij het invullen van formulieren? Dan kunnen wij je daarbij helpen. 

Ik heb financiële problemen

Iedereen kan in een financieel lastige situatie terecht komen. Allerlei oorzaken maken dat mensen hun grip op financiën verliezen. Met begeleiding, budgetcursussen en informatie en advies, helpen wij je weer de grip terug te krijgen. 

Je partner is vertrokken waardoor jouw inkomsten zijn gedaald, de huurachterstand wordt steeds groter, of je bent werkloos geworden. Allerlei factoren kunnen van invloed zijn waardoor je in de financiële problemen kunt komen. Het wordt steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen. Je gaat het ene gat met het andere vullen.

Een medewerker van MWC kan samen met jou je problemen aanpakken. We bespreken de mogelijkheden en helpen je weer grip te krijgen op je financiële situatie.

Ook kunnen wij je doorverwijzen naar andere instanties indien je daar beter geholpen kunt worden.
 

Invulhulp

Huurtoeslag, zorgtoeslag, heffingskortingen... De wet- en regelgeving in Nederland is best ingewikkeld. Als je informatie en advies nodig hebt op dit gebied kun je terecht bij de Invulhulp van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Invulhulp biedt kosteloos hulp aan inwoners in de gemeente Coevorden die niet weten van welke regelingen en voorzieningen zij gebruik kunnen maken en/of moeite hebben met het aanvragen daarvan.

De ondersteuning bestaat uit het aanvragen van uitkeringen, toeslagen en kwijtscheldingen, maar ook uit het schrijven van bezwaarschriften en problemen met opzeggingen van bijvoorbeeld een abonnement. Verder helpt de Invulhulp bij belastingaangifte. Dit geldt alleen voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120 procent van het minimuminkomen. Ook als jouw (financiële) administratie niet op orde is: kom gerust langs.

Elke donderdag is er inloopspreekuur voor invulhulp van 13:30 tot 16:00 uur op ons kantoor in Coevorden aan de van Eijbergenstraat 5. Je krijgt dan hulp van een maatschappelijk werker. Het uitgangspunt van de Invulhulp is dat je na de hulp op eigen kracht verder kan.
 

Voorzieningenwijzer 

Zorgverzekering, energiekosten, wel of geen toeslagen…. Best lastige dingen.

Dat ze geld kosten, is zeker. Maar soms betaal je te veel. Of blijkt dat je toch wel die ene toeslag kan krijgen.

De Voorzieningenwijzer helpt jou hiermee. In een persoonlijk gesprek laten we je met dit programma zien waar je kan besparen. Daarnaast met welke regelingen in de gemeente Coevorden je mogelijk in aanmerking kan komen.

De Voorzieningenwijzer kijkt naar de volgende zaken

  • Gemeentelijke regelingen
  • Toeslagen
  • Zorgverzekering
  • Energieleverancier
  • Aangifte inkomstenbelasting

De Voorzieningenwijzer is een extern product van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. In samenwerking met Domesta, Woonservice en de gemeente Coevorden.

Wil jij graag een afspraak voor de Voorzieningenwijzer? Meld je dan aan via devoorzieningenwijzer@mwcoevorden.nl of bel met 085 27 35 256 .
 

Voorkomen van huisuitzetting

Schulden kunnen zo hoog oplopen dat mensen de huur van hun huurwoning niet meer kunnen betalen. De situatie kan zo uit de hand lopen, dat mensen daarom hun huis uitgezet moeten worden. Dat is heel erg.

Het is in ieders belang om te voorkomen dat een gezin op straat komt te staan. Daarom werken Domesta, de gemeente en MWC samen bij het voorkomen van huisuitzettingen. Dankzij deze samenwerking komen er bijna nooit meer gezinnen op straat te staan.

 

Budgetcursus

Maatschappelijk Welzijn Coevorden organiseert budgetcursussen voor mensen die meer inzicht in en grip willen krijgen op hun financiële situatie.  

De onderwerpen die aan bod komen tijdens deze basiscursus van het Nibud:

  • Overzicht maken van uw inkomsten en uitgaven per week/maand/jaar
  • Financieel dagboek bijhouden
  • (Be)spaartips
  • Hoe eventuele schulden op te lossen

Deze cursus wordt in groepsverband gegeven door een professional van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Het bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 19:00 tot 21:00 uur. De cursus is gratis.