Wat zoek je?

Maatschappelijk Welzijn Coevorden

Maatschappelijk Welzijn Coevorden zet inwoners van de gemeente Coevorden in hun kracht en motiveert ze om mee te doen.

Lees meer

Steunpunt Mantelzorg

Bij het Steunpunt Mantelzorg kun je terecht voor al je mantelzorgvragen. Wij kunnen op verschillende manieren meedenken om de mantelzorg te verlichten.

Bent u mantelzorger?

31/3

Interview Positieve Gezondheid


De benadering van Positieve Gezondheid stelt de mens centraal. En niet de ziekte. Toch wordt vanuit hulpverlening nog vaak eerst gekeken naar de klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. In de gemeente Coevorden staan wij achter deze gedachte en willen we Positieve Gezondheid bij een breder publiek bekendmaken.

In een serie interviews spreken we professionals over Positieve Gezondheid. In dit artikel deelt Rinze Stellingwerf zijn ervaring met ons. Rinze is fysiotherapeut en eigenaar van Fysiotherapeutisch TrainingsCentrum Dalen. Positieve Gezondheid betekent voor hem vooral de patiënt centraal stellen en samen met die patiënt kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. "Eigenlijk doen wij dat altijd al: samen met de patiënt kijken wat het beste voor hem of haar is in de gegeven situatie."

 

Klik hier om naar het interview vanuit de Gemeente Coevorden te gaan.