Wat zoek je?

Maatschappelijk Welzijn Coevorden

Maatschappelijk Welzijn Coevorden zet inwoners van de gemeente Coevorden in hun kracht en motiveert ze om mee te doen.

Lees meer

Steunpunt Mantelzorg

Bij het Steunpunt Mantelzorg kun je terecht voor al je mantelzorgvragen. Wij kunnen op verschillende manieren meedenken om de mantelzorg te verlichten.

Bent u mantelzorger?

20/9

Doorbreken van Intergenerationele Armoede


Drie jaar geleden is het project gestart om mensen die meerdere generaties in armoede leven, te gaan ondersteunen. Het doel is om mensen perspectief te geven om uit de langdurige armoede te komen en de problemen die hierbij spelen te verminderen.

Hoe?

Een gezinscoach ondersteunt het hele gezin op alle (levens)gebieden. Uit praktijkervaring weten wij dat patronen die jarenlang spelen, moeilijk te veranderen zijn en (kleine) terugvallen onvermijdelijk zijn. Om verandering mogelijk te maken, is de gezinscoach intensief (meerdere uren per week) en langdurig (meerdere jaren) aanwezig.

 

Wat is belangrijk

Samen met het gezin wordt een duidelijk plan gemaakt om de mogelijkheden van ieder gezinslid te vergroten. Denk hierbij het volgen een cursus of opleiding, ed. Maar daarnaast ook het verminderen van de problemen die spelen bij langdurige armoede (geldzorgen, ongezonde leefgewoonten, geen geloof in eigen kunnen). Deze problemen zorgen voor stress en werken belemmerend.

 

Motivatie

Wij zijn op zoek naar gezinnen die gemotiveerd zijn en doorzettingsvermogen hebben. (Gedrags)verandering gaan nooit vanzelf en dit vraagt veel van de gezinnen en de gezinscoach op korte, maar ook op lange termijn.

 

Aanmelden

Ken jij een gezin of behoor jij tot een gezin dat wil deelnemen, neem dan contact op door te mailen naar fnieuwenhuijs@mwcoevorden.nl