Buurtbemiddelaars gezocht

Kun jij goed bemiddelen en vind je het leuk om je voor een ander in te zetten? In de gemeente Coevorden zoeken wij vrijwillige buurtbemiddelaars.

 

Wat is Buurtbemiddeling?

Soms gebeurt het dat buren door een kleinigheid ruzie krijgen. Vaak gaat dat over bijvoorbeeld rommel, geluidsoverlast of stank. Van irritaties tot een groot meningsverschil; emoties lopen soms hoog op en dan wordt het steeds lastiger om in alle redelijkheid met elkaar te praten. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Een buurtbemiddelaar helpt buren hun ergernissen of ruzies samen op te lossen.

 

Wat houdt buurtbemiddelaar zijn in?

Je bent onpartijdig, oordeelt en beslist niet, maar je blinkt uit in bemiddelen. Je kunt zowel overdag als ’s avonds ingezet worden en beschikt over eigen vervoer. Reiskosten worden vergoed. Beschikbaarheid en dorp/wijk waar je aan de slag gaat is in overleg en je gaat altijd met z’n tweeën op pad. Ook mediators zijn welkom om te reageren!

 

Scholing

Buurtbemiddelaars volgen de verplichte basistraining ‘Buurtbemiddeling’, worden jaarlijks bijgeschoold en kunnen altijd terecht voor ondersteuning bij de coördinator Buurtbemiddeling Coevorden.

 

Vraag stijgt

In de gemeente Coevorden wordt sinds begin 2016 Buurtbemiddeling aangeboden door Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Sindsdien zijn er 72 aanmeldingen geweest voor Buurtbemiddeling, verspreid over de hele gemeente. Organisaties, maar ook inwoners, weten de weg naar Buurtbemiddeling steeds beter te vinden. Daarom zoekt MWC naar meer buurtbemiddelaars.

 

Buurtbemiddelaar worden?

Spreekt het jou aan om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Neem dan contact opnemen met Margreet Teunissen (coördinator Buurtbemiddeling) van Maatschappelijk Welzijn Coevorden via buurtbemiddeling@mwcoevorden.nl of telefoonnummer 085 273 52 56.