Wat zoek je?

Buurtbemiddelaars gezocht (v)

Buurtbemiddeling in de gemeente Coevorden voorkomt veel burenleed. Ruzies in de buurt worden minder of zelfs voorkomen. Dit komt voornamelijk door de tomeloze inzet van de vrijwillige buurtbemiddelaars. Het team van buurtbemiddelaars bestaat op dit moment vooral uit mannen. Daar zijn we heel blij mee, maar we willen het team graag aanvullen met twee vrouwen!

Dus dames: kun jij goed bemiddelen en vind je het leuk om anderen te helpen? We maken graag kennis met je!

 

Wat is buurtbemiddeling?

Iedereen wil graag prettig wonen in een fijne buurt. Niemand zit te wachten op een conflict met de buren. Toch gebeurt het soms dat die relatie verslechtert. De oorzaak is vaak iets kleins: geluidsoverlast, overhangende takken of parkeerproblemen.

De buurtbemiddelaar komt in actie als buren er samen niet uitkomen.

 

Wat verwachten we van je

Buurtbemiddelaars krijgen een basistraining ‘Buurtbemiddeling’ en nemen deel aan themabijeenkomsten. Meningsverschillen kennen geen werktijd; daarom kun je als buurtbemiddelaar zowel overdag als ’s avonds ingezet worden en beschik je over eigen vervoer. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten: goed luisteren en doorvragen; betrouwbaar; respect voor andere culturen, normen en waarden; samenwerken en ben je optimistisch ingesteld.

Je ontvangt reiskostenvergoeding. Beschikbaarheid en dorp/wijk waar je in wordt gezet is in overleg.

 

Contact

Lijkt het jou leuk om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Neem dan contact op met onze coördinator Buurtbemiddeling via buurtbemiddeling@mwcoevorden.nl of  telefoonnummer 085  273 52 56.

Klik hier voor
onze video