Wat zoek je?

Kwaliteitslabel Sociaal Werk voor Drentse welzijnsorganisaties

Drie Drentse Welzijnsorganisaties hebben recent het Kwaliteitslabel Sociaal Werk gehaald. Maatschappelijk Welzijn Coevorden komt landelijk als één van de beste uit de bus. Een fantastische pluim voor het Coevorder welzijnswerk!

Drie Drentse sociaalwerkorganisaties namen elkaar de maat. Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, Welzijn de Wolden, Stichting Welzijnswerk Midden-Drenthe en Maatschappelijk Welzijn Coevorden zijn in 2017 gezamenlijk gestart met het traject voor het behalen van het Kwaliteitslabel Sociaal Werk. Midden-Drenthe is nog bezig met de voorbereidingen. Met deze gezamenlijke aanpak had Drenthe de primeur.

 

Uniek label

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is een uniek en eigenzinnig kwaliteitslabel voor de branche. Het staat voor Sterk Sociaal Werk. Voor opdrachtgevers, stakeholders en klanten biedt het kwaliteitslabel zicht op de kwaliteit van de dienst­verlening die zij inkopen bij de sociaalwerkorganisaties. Organisaties met het kwaliteitslabel staan geregistreerd in een register.

 

Uitreiking certificaat

Tijdens de ‘Vitaliteitsdag’ van de drie Drentse organisaties op 6 november jl., waarin het concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber voor alle medewerkers verder werd uitgerold, reikte Sociaal Werk Nederland als ‘kers op de taart’ de certificaten van het Kwaliteitslabel uit aan de kwaliteitsfunctionarissen.

 

Gluren bij de buren

Medewerkers van de Drentse organisaties voerden samen met certificerende instelling CIIO de zogenaamde intercollegiale adviesmetingen uit. De toetsers hebben een inkijkje gekregen in elkaars organisatie en spraken met medewerkers van alle werksoorten. De onderdelen waarop getoetst wordt zijn onderverdeeld in Vakmanschap, Dienstverlening en Bestuur & Organisatie.
 

Samenwerking Drentse welzijnsorganisaties

De vier Drentse welzijnsorganisaties trekken op diverse beleidsterreinen gezamenlijk op. Er wordt volop uitgewisseld en samengewerkt.

(Foto: Gerrit Boer)

Logo certificering

Klik hier voor
onze video