Meer vrijwilligers in korte tijd

Bas, Kim en Geert doen het. Vrijwilligerswerk!

Je herinnert je vast nog wel onze campagne die vorig jaar op veel plekken in de gemeente Coevorden was te zien. Daarmee speelden we in op het tekort aan vrijwilligers bij veel verenigingen en stichtingen in de gemeente Coevorden. 

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. Met vrijwilligers komen veel mooie dingen tot stand. Maar hoe houd je als vereniging of stichting voldoende vrijwilligers of hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Nieuwe bestuursleden, medewerkers in de sportkantine, organisatoren van activiteiten, noem het maar op. Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan! Daarom biedt het Steunpunt Vrijwilligerswerk na de zomervakantie de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ gratis aan.

Bas-Kim-Geert

Ervaringen
De campagne is voortgekomen uit de succesvolle cursus in samenwerking met SportDrenthe. Ook andere partijen uit de gemeente Coevorden namen deel aan de cursus. Ben je benieuwd wat het de Drostengroep Scouting Coevorden heeft opgeleverd? Of wil je de uitleg van SportDrenthe bekijken? Bekijk hieronder het filmpje.

Informatieavond
Op donderdag 12 september organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk een informatieavond over de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. De informatieavond begint om 19.30 uur bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Van Eijbergenstraat 5, 7741 EL Coevorden.

Is je interesse gewekt en heb je op 12 september ruimte in je agenda?

Geef je dan nu al op! Dat kan via steunpuntvrijwilligerswerk@mwcoevorden.nl of via 085- 2735256.