Terug naar resultaten

Vrijwilliger voor Grafische Werkplaats de Drukpers in Schoonoord

Titel
Vrijwilliger voor Grafische Werkplaats de Drukpers in Schoonoord
Activiteit
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Toerisme
Organisatie
Grafische werkplaats de Drukpers
Doelgroep
Geen voorkeur
Onkostenvergoeding
Geen
Gevraagde beschikbaarheid
In overleg
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Geen voorkeur
Vervoer benodigd
Nee
Aantal gezochte vrijwilligers
4
Gevraagde competenties
Grafische werkplaats De Drukpers is een ambachtelijke drukkerij waar druktechnieken en handzetten (typografie) uit de periode van voor 1950 worden beoefend. De werkplaats beschikt over een handzetterij, degelpersen, een etspers en andere werktuigen uit de periode 1850 tot ongeveer 1950. De werkplaats is gesitueerd op het terrein van Openlucht Museum Ellert en Brammert. Jaarlijks komen er rond de 30.000 bezoekers.

De Drukpers is open vanaf het eerste weekend in april tot 1 november. Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een zeer enthousiaste groep van ongeveer tien personen ontvangt de bezoekers, restaureert en onderhoudt de machines en maakt in eigen beheer drukwerk en grafiek. We ervaren het als een een feest om samen te werken en mooi drukwerk te maken.

Voor deze activiteiten zijn we op zoek naar medewerkers voor ons team, die het leuk vinden om bezoekers te informeren, eenvoudige workshops te doen met bezoekende kinderen, vaders en moeders en oma's en opa's.

Een van de aantrekkelijke kanten is, dat je gebruik kunt maken van de aanwezige werktuigen en materialen om je te ontwikkelen in grafische technieken en een eigen vormtaal en techniek te ontwikkelen. We zijn o.a. actief in handzetten in lood, linoleumdruk, houtdruk, etsen met perspex, cyanotypie.

Specifieke kennis is niet vereist. We leren je de fijne kneepjes van het vak. Wel affiniteit met het overbrengen van informatie aan bezoekers en de bereidheid om met een collega één keer per week of per veertien dagen een zaterdag of zondag beschikbaar te zijn.

Er zijn vooralsnog geen mogelijkheden voor een onkostenvergoeding. Wel soep, koffie en koek. Er is een uitgebreide vrijwilligersverzekering.

Meer informatie of interesse, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk of reageer via het reactieformulier.
Reageren