Wat zoek je?

Gastheer/Gastvrouw

Doelgroep
Geen voorkeur
Sector
Toerisme
Dagdeel
Overdag
Plaats
Schoonoord
In opdracht van
Grafische werkplaats de Drukpers
Website
Grafische werkplaats De Drukpers is een ambachtelijke drukkerij waar druktechnieken en handzetten (typografie) uit de periode van voor 1950 worden beoefend.
De werkplaats beschikt over een handzetterij, degelpersen, een etspers en andere werktuigen uit de periode 1850 tot ongeveer 1950. De werkplaats is gesitueerd op het terrein van Openlucht Museum Ellert en Brammert.
Jaarlijks komen er rond de 30.000 bezoekers.

Voor deze activiteiten zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor ons team, die het leuk vinden om bezoekers te informeren, eenvoudige workshops te doen met bezoekende kinderen, vaders en moeders en oma's en opa's.
De Drukpers is open vanaf het eerste weekend in april tot 1 november. Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Een zeer enthousiaste groep van ongeveer tien personen ontvangt de bezoekers, restaureert en onderhoudt de machines en maakt in eigen beheer drukwerk en grafiek. We ervaren het als een feest om samen te werken en mooi drukwerk te maken.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op via het reactieformulier of bel naar het steunpunt vrijwilligerswerk via 085 - 27 35 256
Velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplicht

Klik hier voor
onze video

23/9 Invulhulp Meer
30/9 Invulhulp Meer
7/10 Invulhulp Meer
14/10 Invulhulp Meer