Terug naar resultaten

Bestuursleden gezocht (de Zonnebloem)

Titel
Bestuursleden gezocht (de Zonnebloem)
Activiteit
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Maatschappelijk
Organisatie
Nationale Vereniging De Zonnebloem afd. Coevorden/Dalen
Doelgroep
Ouderen
Onkostenvergoeding
evt. reiskosten
Gevraagde beschikbaarheid
In overleg
Dagdeel
Geen voorkeur
Welke dagen
Geen voorkeur
Vervoer benodigd
Ja
Aantal gezochte vrijwilligers
1-4
Gevraagde competenties
- Sociale vaardigheden - Ondersteunen van vrijwilligers en gasten van de Zonnebloem met een lichamelijke beperking
Bestuursleden gezocht!
De Zonnebloemafdeling Dalen-Coevorden is hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Bij voorkeur mensen die vanuit hun beroep of achtergrond over bestuurlijke kennis of vaardigheden beschikken én die deze capaciteiten als vrijwilliger in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Bestuursleden ondersteunen de vrijwilligers voor de afdelingen Dalen en Coevorden die sinds begin 2020 bestuurlijk één geheel vormen. Ook coördineren zij samen met de vrijwilligers diverse activiteiten én geven zij vorm aan het vernieuwde beleid van de Zonnebloem. De activiteiten voor Coevorden en Dalen worden in de regel afzonderlijk georganiseerd.

Mooie momenten
Vrijwilligers van de Zonnebloem zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen, zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. Bij beide afdelingen wordt een paar keer per jaar een gezellige middag met een hapje en een drankje georganiseerd en vaak treedt er een gastspreker of lokale artiest op. Of we maken een busdagtocht. En bij beide afdelingen wordt een Bingomiddag ook erg gewaardeerd. Maar ook kleinere, of 1 op 1 activiteiten behoren tot de mogelijkheden. Zoals een bezoekje aan een tuincentrum, of zomaar een kopje koffie op een terras. De Zonnebloem maakt dit soort wensen mogelijk met de inzet van veel vrijwilligers.

Voldoening
Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1 op 1 activiteiten komt te liggen, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Bestuursleden ondersteunen deze vrijwilligers om hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Niet alleen is dit bestuurswerk zinvol, het geeft ook veel voldoening.

Kom jij ons versterken? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onderstaande personen.

Gerard Hofstee, voorzitter 06-83186024 email: hofst794@planet.nl
Henny Jansen, secretaris 06-30515445 email: janse84@planet.nl
Marleen Horsten, penningmeester 06-29253771 email: marleen.horsten@hotmail.com
Reageren