Wat zoek je?

Vrijwillige vluchtelingenvoorlichter met migratieachtergrond

Doelgroep
Geen voorkeur
Sector
Maatschappelijk
Dagdeel
Overdag
Plaats
Coevorden (gemeente breed)
In opdracht van
VluchtelingenWerk Noord Nederland, werkgroep Coevorden
De komst van vluchtelingen in Nederland maakt veel los. Lang niet iedereen weet wat het betekent om te moeten vluchten.
Vluchtelingenwerk wil het begrip voor vluchtelingen in de samenleving vergroten. In het project 'Bekend maakt Bemind' wordt voorlichting gegeven en ontmoeting georganiseerd op scholen en bij diverse organisaties en bedrijven.

Wat ga je doen?
Samen met een Nederlandse vrijwilliger ga je naar een school, bedrijf of organisatie. Jullie stellen je voor, waarna de Nederlandse vrijwilliger de inleiding verzorgt. Dan vertel jij jouw verhaal over je leven in je land van herkomst, de reden van je vlucht, je vluchtreis, de aankomst en procedure in Nederland en je toekomstplannen. Vervolgens ga je in gesprek met het publiek. Je wordt hierbij ondersteund door de Nederlandse vrijwilliger . Als je dingen niet goed begrijpt of het moeilijk hebt, dan helpt deze persoon jou.
Voordat je echt aan de slag gaat, ga je mee kijken en zelf oefenen met het vertellen van jouw verhaal. Ook krijg je een training.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op via het reactieformulier of bel naar het steunpunt vrijwilligerswerk via 085 - 27 35 256
Velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplicht

Klik hier voor
onze video

7/12 Budgetcursus Meer
8/12 Invulhulp Meer
15/12 Invulhulp Meer
21/12 Campagne Senioren en Veiligheid Meer