Terug naar resultaten

Vrijwilliger (Home-Start)

Titel
Vrijwilliger (Home-Start)
Activiteit
Begeleiden van gezinnen
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Maatschappelijk
Organisatie
Home Start Coevorden
Doelgroep
Kinderen
Onkostenvergoeding
Ja, VOG en reiskosten
Gevraagde beschikbaarheid
één dagdeel per week
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Doordeweeks
Vervoer benodigd
Nee
Aantal gezochte vrijwilligers
5
Gevraagde competenties
De vrijwilliger moet ervaring hebben met het opvoeden van kinderen daardoor kun je vanuit je eigen ervaring steun bieden. Je neemt geen zaken van ouders over maar laat het initiatief bij hen. Je bent een luisterend oor, je hebt alle tijd om te luisteren en bent er voor de ouder. Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin. Het contact met de ouders is op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Vrijwilligers kunnen een verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen.
Home-Start Coevorden biedt opvoedingsondersteuning aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen, om rust en ruimte te creëren waardoor er oplossingen in zicht komen. Er wordt ondersteuning gegeven waar dit nodig is, de ouder geeft zelf aan waar de behoefte ligt. Uitgangspunt is dat wanneer ouder(s) goed in hun vel zitten, dit een positieve uitwerking heeft op de kinderen.

Als vrijwilliger ga je wekelijks naar ‘jouw’ gezin. Vrijwilligers worden in hun werk begeleid en ondersteund door de Home-Start coördinator. Werken als vrijwilliger bij Home-Start verrijkt je leven. Je doet ervaring en kennis op, maakt contact met andere vrijwilligers en natuurlijk met het gezin dat je ondersteunt. Iedereen die bij Home-Start werkt, doet mee aan themabijeenkomsten; hier worden ervaringen uitgewisseld en thema’s besproken.
https://www.facebook.com/Home-Start-ZO-Drenthe

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via het reactieformulier.
Reageren