Terug naar resultaten

Leiding bijspijkerkamp (Anderwijs)

Titel
Leiding bijspijkerkamp (Anderwijs)
Activiteit
Jongerenbegeleiding
Type
Korte klus
Sector
Onderwijs
Organisatie
Anderwijs
Doelgroep
Jeugd
Onkostenvergoeding
Reiskosten
Gevraagde beschikbaarheid
Weekend of week in het jaar.
Dagdeel
Geen voorkeur
Welke dagen
Geen voorkeur
Vervoer benodigd
Ja
Aantal gezochte vrijwilligers
10
Gevraagde competenties
Minimaal een HAVO diploma
Anderwijs is een landelijke vereniging die bijspijkerkampen organiseert voor scholieren uit het voortgezet onderwijs tijdens de schoolvakanties. Een weekend of een week lang wordt er in kleine groepjes van drie deelnemers bijgespijkerd door een team van enthousiaste vrijwilligers. Dit zijn studenten en pas afgestudeerden. In een ontspannen sfeer wordt er bijgespijkerd in de vakken die de deelnemer moeilijk vindt. Natuurlijk is er naast het bijspijkeren ook tijd voor ontspanning en plezier. Tussen het bijspijkeren door is er voldoende vermaak en elke avond verzorgt de leiding ploeg een leuk avondprogramma.

Voor haar educatieve vakantiekampen voor middelbare scholieren zoekt vereniging Anderwijs nieuwe leiding (min. HAVO-diploma). Samen met andere studenten en pas afgestudeerden uit het hele land organiseer en leid je een kamp variërend in lengte van 3 tot 8 dagen. Kinderen die bij Anderwijs op kamp komen hebben veelal een achterstand op school, door ziekte of anderszins, en hebben daarnaast soms ook leerproblemen. Door in kleine groepjes begeleiding te geven, twee tot drie leerlingen per leiding, hopen we de kinderen het steuntje in de rug te kunnen geven dat ze nodig hebben.
Naast de 6 uur bijspijkeren per dag proberen we een echt vakantiegevoel neer te zetten door met de kinderen te sporten, muziek en theater te maken en spelletjes te spelen. Door onze relatief kleine groepsgrootte (maximaal 21 leerlingen en 8 leiding) is het altijd heel gezellig. Reiskostenvergoeding is van toepassing.
Reageren