Terug naar resultaten

Bestuurder Shuttlebus (CP)

Titel
Bestuurder Shuttlebus (CP)
Activiteit
Bestuurder Shuttlebus;Center Parcs Huttenheugte – Binnenstad Coevorden
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Maatschappelijk
Organisatie
Stichting Centrummanagement Coevorden
Doelgroep
Geen voorkeur
Onkostenvergoeding
Reiskostenvergoeding
Gevraagde beschikbaarheid
Minimaal één, bij voorkeur 2 dagdelen in de periode 1 juni tot circa half september. In verband met vakanties helpt het als de poule iets groter is, zodat we niet in de problemen komen als iemand met vakantie gaat.
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Geen voorkeur
Vervoer benodigd
Ja
Aantal gezochte vrijwilligers
8
Gevraagde competenties
Bestuurder dient in bezit te zijn van rijbewijs B+E en moet het leuk vinden om een dergelijk voertuig te besturen. Het helpt als de vrijwilliger het leuk vindt om een praatje te maken met mensen (met name toeristen die in Center Parcs verblijven). Tijdens de rit wordt een audio-fragment afgespeeld over de geschiedenis van Coevorden. Als de bestuurder daarnaast vragen kan beantwoorden over (geschiedenis van) Coevorden is dat altijd mooi meegenomen. Verder: veiligheid staat voorop en daar moet
In de zomer van 2019 hebben Centrummanagement en Center Parcs voor het eerst een shuttlebus-verbinding georganiseerd tussen Center Parcs en de binnenstad van Coevorden. Dit zodat mensen uit Center Parcs de gelegenheid hebben om zonder eigen auto een dagje naar de binnenstad van Coevorden te komen. Na een succesvolle zomer, is er besloten om deze zomer de shuttlebus weer te laten rijden.

Voor deze shuttlebus zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden deze (elektrische) shuttlebus te besturen, voor één of meerdere dagdelen per week.

In de basis ziet het schema er ongeveer als volgt uit:
- Rondje rijden over Center Parcs-terrein
- Route rijden naar binnenstad Coevorden
- Korte pauze
- Terug naar Center Parcs
- Rondje rijden over Center Parcs-terrein.

Dit schema volgen we grofweg 2x per dag (richttijd dagdeel 1: 08.30u-12.30, richttijd dagdeel 2: 13.15-17.15). Indien haalbaar wordt er ook een ronde aan het begin van de avond gereden (tot uiterlijk 20.00u).

Start van het schema is Center Parcs omdat de shuttlebus daar gestald staat en oplaadt.

Qua dagen rijden we het liefst sowieso de woensdag en de zaterdag en (bij voldoende bezetting) ook de donderdag. Af en toe zal worden gevraagd op zondag te rijden, zoals bij grotere evenementen op die dag.

Indien mogelijk willen we de shuttle op de maandagochtend ook inzetten voor het vervoeren van ouderen/mindervaliden naar en van de warenmarkt in Coevorden.

Onkostenvergoeding: Center Parcs biedt aan dat elke vrijwilliger voor of na zijn dagdeel gratis mag eten bij Center Parcs (lunch of diner). Verder denken we aan andere zaken in natura (tickets om gratis te zwemmen in AquaMundo met gezin/kleinkinderen bijv.)

Aan de vrijwilliger vragen wij:
- Of hij/zij beschikbaar is op de rijdagen woensdag, donderdag, zaterdag en incidenteel op zondag
- Of hij/zij beschikbaar is op de ochtend
- Of hij/zij beschikbaar is in de middag
- Of hij/zij beschikbaar is in de avond
Reageren