Terug naar resultaten

Vrijwilliger Juridische Dienstverlening

Titel
Vrijwilliger Juridische Dienstverlening
Activiteit
Juridische ondersteuning
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Maatschappelijk
Organisatie
Slachtofferhulp Nederland
Doelgroep
Volwassenen
Onkostenvergoeding
Reiskostenvergoeding
Gevraagde beschikbaarheid
Ma t/m Vrij
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Doordeweeks
Vervoer benodigd
Nee
Aantal gezochte vrijwilligers
10
Gevraagde competenties
Hulpvaardig, Goed kunnen luisteren.
Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland kun je echt het verschil maken. Je bent er voor mensen die dat nodig hebben. Of ze nou een verkeersongeval hebben meegemaakt of het slachtoffer zijn geworden van zinloos geweld, ze hebben hulp nodig om weer vooruit te komen en verder te gaan. Jij zorgt ervoor dat ze vandaag verder kunnen. Ontzettend waardevol werk, dat best wat van je vraagt. En vooral werk waar je veel voor terugkrijgt.

Als vrijwilliger Juridische dienstverlening help je slachtoffers op te komen voor hun recht. Je informeert het slachtoffer over zijn rol in het strafproces en ondersteunt hem hierin.

Wat ga je doen?
Slachtoffers die hun schade willen verhalen op de verdachte, moeten zich ‘voegen’ in het strafproces. Ze moeten daarvoor formulieren van het Openbaar Ministerie invullen en aangeven wat hun materiele en immateriële schade is. Geen alledaagse kost voor de meeste slachtoffers en daar kunnen ze dan ook zeker wel wat hulp bij gebruiken. Als slachtoffers het willen, ga je ook met ze mee naar de zitting en kun je als gemachtigde optreden bij de rechtszaak.
Reageren