Terug naar resultaten

Vrijwilliger Algemene Dienstverlening

Titel
Vrijwilliger Algemene Dienstverlening
Activiteit
Praktische en emotionele vervolgsteun
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Maatschappelijk
Organisatie
Slachtofferhulp Nederland
Doelgroep
Volwassenen
Onkostenvergoeding
Reiskostenvergoeding
Gevraagde beschikbaarheid
Ma t/m Vrij
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Doordeweeks
Vervoer benodigd
Nee
Aantal gezochte vrijwilligers
10
Gevraagde competenties
Hulpvaardig, Goed kunnen luisteren.
Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland kun je echt het verschil maken. Je bent er voor mensen die dat nodig hebben. Of ze nou een verkeersongeval hebben meegemaakt of het slachtoffer zijn geworden van zinloos geweld, ze hebben hulp nodig om weer vooruit te komen en verder te gaan. Jij zorgt ervoor dat ze vandaag verder kunnen. Ontzettend waardevol werk, dat best wat van je vraagt. En vooral werk waar je veel voor terugkrijgt.

Praktische en emotionele vervolgsteun
Als vrijwilliger bij Algemene Dienstverlening ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Je praat met ze over hun angsten en emoties, maar je helpt ze ook bij het invullen van formulieren en (eenvoudige) juridische vragen.

Wat ga je doen?
Mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt, hebben soms even een klein zetje nodig om hun leven weer op te pakken. Ze kunnen lichamelijke, financiële, juridische, psychische en sociale klachten hebben door wat hen overkomen is. Jij kunt het verschil voor ze maken, zodat ze na een poosje weer verder kunnen met hun leven. Als slachtoffers heel complexe (juridische) problemen hebben, verwijs je ze door naar je collega’s van de juridische dienstverlening of naar een andere instantie
Reageren