Terug naar resultaten

Vrijwilliger aanmelding

Titel
Vrijwilliger aanmelding
Activiteit
Eerste contact met slachtoffers
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Maatschappelijk
Organisatie
Slachtofferhulp Nederland
Doelgroep
Volwassenen
Onkostenvergoeding
reiskostenvergoeding
Gevraagde beschikbaarheid
Ma t/m Vrij
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Doordeweeks
Vervoer benodigd
Nee
Aantal gezochte vrijwilligers
10
Gevraagde competenties
Hulpvaardig, Goed kunnen luisteren.
Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland kun je echt het verschil maken. Je bent er voor mensen die dat nodig hebben. Of ze nou een verkeersongeval hebben meegemaakt of het slachtoffer zijn geworden van zinloos geweld, ze hebben hulp nodig om weer vooruit te komen en verder te gaan. Jij zorgt ervoor dat ze vandaag verder kunnen. Ontzettend waardevol werk, dat best wat van je vraagt. En vooral werk waar je veel voor terugkrijgt.

Het eerste contact met slachtoffers
Als vrijwilliger bij Aanmelding leg jij het eerste contact met mensen die net iets akeligs meegemaakt hebben. Ze zijn het slachtoffer geworden van een misdrijf, calamiteit of verkeersongeluk en hebben misschien ondersteuning nodig.

Wat ga je doen?
In het telefoongesprek ga je na welke behoefte aan ondersteuning het slachtoffer heeft en informeer je over de mogelijkheden die wij bieden. Vaak kunnen slachtoffers daarna weer op weg, maar soms hebben ze meer hulp nodig. Aan jou de taak in te schatten wat wij voor het slachtoffer kunnen betekenen. Eventueel verwijs je het slachtoffer door naar een andere instantie.
Je werkt op een kantoor bij jou in de buurt. Je draait diensten van minimaal 4 uur.
Reageren