Terug naar resultaten

Altijd al het drukkersvak willen uitoefenen? Pak nu uw kans.

Titel
Altijd al het drukkersvak willen uitoefenen? Pak nu uw kans.
Activiteit
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Toerisme
Organisatie
Grafische werkplaats de Drukpers
Doelgroep
Geen voorkeur
Onkostenvergoeding
Geen
Gevraagde beschikbaarheid
In Overleg
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Geen voorkeur
Vervoer benodigd
Nee
Aantal gezochte vrijwilligers
2
Gevraagde competenties
- Kennis en ervaring met het drukkersvak - Het kunnen bedienen van een pers
Grafische werkplaats De Drukpers is een ambachtelijke drukkerij waar druktechnieken en handzetten (typografie) uit de periode van voor 1950 worden beoefend. De werkplaats beschikt over een handzetterij, degelpersen, een etspers en andere werktuigen uit de periode 1850 tot ongeveer 1950. De werkplaats is gesitueerd op het terrein van Openlucht Museum Ellert en Brammert. Jaarlijks komen er rond de 30.000 bezoekers.

De Drukpers is open vanaf het eerste weekend in april tot 1 november. Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een zeer enthousiaste groep van ongeveer tien personen ontvangt de bezoekers, restaureert en onderhoudt de machines en maakt in eigen beheer drukwerk en grafiek. We ervaren het als een feest om samen te werken en mooi drukwerk te maken.

We zoeken iemand die kennis van en ervaring heeft met het drukkersvak en liefst een Heidelberger Degelpers (elektrische pers uit 1955) kunnen bedienen of in staat zijn om het drukken met deze pers aan te leren.

Een van de aantrekkelijke kanten is, dat je gebruik kunt maken van de aanwezige werktuigen en materialen om je te ontwikkelen in grafische technieken en een eigen vormtaal en techniek te ontwikkelen. We zijn o.a. actief in handzetten in lood, linoleumdruk, houtdruk, etsen met perspex, cyanotypie.Er zijn vooralsnog geen mogelijkheden voor een onkostenvergoeding. Wel soep, koffie en koek. Er is een uitgebreide vrijwilligersverzekering.

Meer informatie kan verkregen worden via gw.de.drukpers@gmail.com of via 06-17852029 en 06-29330382
ook kun je contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk.
Reageer direct