Wat zoek je?

Vrijwilliger taalondersteuning

Doelgroep
Geen voorkeur
Sector
Maatschappelijk
Dagdeel
Overdag
Plaats
Coevorden (gemeente breed)
In opdracht van
Humanitas afdeling Coevorden
Humanitas is een vrijwilligersorganisatie en is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.
Wij bieden verschillende activiteiten. Deze zijn gericht op verliesverwerking, het op orde brengen van je financiën, het doorbreken van eenzaamheid, het leren van de Nederlandse taal en ontspanning voor kinderen.

Mensen van buitenlandse afkomst hebben vaak onvoldoende mogelijkheden om de Nederlandse taal goed te kunnen oefenen. Soms beheersen ze de taal nog niet genoeg om alleen naar de dokter te gaan of om met de juf of meester van hun kind te praten. Wie de taal niet goed beheerst, kan niet goed meedoen in de maatschappij en dreigt daardoor in een isolement te belanden. Door onze activiteit Taalondersteuning krijgen ze de kans om met Nederlanders te praten en zodoende hun kennis van de taal uit te breiden. Ze oefenen praktijksituaties, praten over dagelijkse gebeurtenissen en leren zichzelf beter uitdrukken in het Nederlands. Al doende krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Als vrijwilliger doe je mee in de conversatiegroep ‘Babbelen bij ’n Bakkie’. Of zet je je in als taalmaatje om iemand persoonlijk te begeleiden. Je maakt een paar uur per week vrij om iemand zelfredzaam en wegwijs te maken in de maatschappij.
Wat hebben wij jou te bieden:
- Je bent verzekerd
- Je ontvangt reiskostenvergoeding
- Via de Humanitas academie kun je opleidingen en trainingen volgen
- Je werkt met gemotiveerde mensen

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op via het reactieformulier of bel naar het Steunpunt Vrijwilligerswerk via 085 - 27 35 256
Velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplicht

Klik hier voor
onze video

11/8 Invulhulp Meer
18/8 Invulhulp Meer
21/8 Campagne Senioren en Veiligheid Meer
25/8 Invulhulp Meer