Terug naar resultaten

Lijkt het u leuk om gasten wegwijs te maken in de omgeving?

Titel
Lijkt het u leuk om gasten wegwijs te maken in de omgeving?
Activiteit
Informatie geven aan toeristen
Type
Regulier vrijwilligerswerk
Sector
Toerisme
Organisatie
Magisch Drenthe
Doelgroep
Geen voorkeur
Onkostenvergoeding
Nee
Gevraagde beschikbaarheid
Diverse dagdelen
Dagdeel
Overdag
Welke dagen
Geen voorkeur
Vervoer benodigd
Ja
Aantal gezochte vrijwilligers
3
Gevraagde competenties
- Adviseren en enthousiasmeren over de omgeving - Kennis van de omgeving - Communicatief vaardig - Kennis van de Duitse en/of Engelse taal - Flexibel inzetbaar
Bent u communicatief vaardig en vindt u het leuk om gasten de weg te wijzen in een nieuwe omgeving? Dan is wellicht een vrijwilligersfunctie op één van onze Tourist Infokantoren een leuke baan voor u. Als toeristisch medewerker bent u de ambassadeur van het gebied. U weet de bezoekers te verrassen met leuke uitjes, weetjes over de omgeving en helpt ze op weg. Werken bij een van Toeristische Informatiepunten ( TIP’s ) van de gemeente Coevorden betekent werken in een moderne en dynamische werkomgeving. Op rustige dagen hoeft u ook zeker niet stil te zitten. Naast het informeren van gasten bent u ook de voelsprieten van de toeristische regiopromotie organisatie (Magisch Drenthe). Samen met uw collega’s voedt u de organisatie met lokale ontwikkelingen. Het is wel goed om te weten dat het in de zomermaanden drukker is dan in de wintermaanden.

Er wordt gewerkt met een “vrijwilligerspoule”, waarbij er volgens een rooster wordt gewerkt. Na een gedegen inwerkperiode gaat u op een van de aangewezen locaties aan de slag. Dit betekent, dat er wel een verplichting aan deze functie hangt, i.v.m. vaste openingstijden van het kantoor. De werktijden variëren tussen 9.30 en 17.00 uur op diverse dagdelen, zowel in de winter, als in de zomermaanden. Het is van belang, dat u in goede gezondheid bent, omdat het een functie betreft, waarbij u regelmatig staat en/of in beweging bent. Van de medewerkers wordt gevraagd dat zij ook in de zomermaanden (grotendeels) beschikbaar zijn.

Bent u enthousiast en nieuwsgierig? Weet u het “wow-gevoel” bij gasten te creëren door nét dat beetje extra aan mogelijkheden te bieden? Dan past de TIP werkomgeving bij U!

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met maatschappelijk welzijn steunpunt vrijwilligerswerk of reageer via het reactieformulier.
Reageren