Waardering voor mantelzorgers

Honderd euro en een presentje het hele jaar door aan te vragen

 

De gemeente Coevorden bedankt mantelzorgers ook in 2019 voor hun belangrijke inzet met de Blijk van Waardering. Dit is een bedrag van 100 euro en een presentje, bij het Steunpunt Mantelzorg aan te vragen.

U kunt zelf kiezen op welk moment in het jaar u aanvraagt. Zo proberen we zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken en hen in het zonnetje te zetten.

Wie komen in aanmerking?

Mantelzorgers uit de gemeente Coevorden boven de 21 jaar die minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden mantelzorg verlenen, kunnen een beroep doen op de Blijk van Waardering. Met mantelzorg bedoelen we de zorg die verder gaat dan de ‘normale’ zorg zoals de zorg voor uw gezonde kinderen of het eigen huishouden. Eenmaal per jaar kan één mantelzorger per zorgvrager de Blijk van Waardering ontvangen.

Aanvraag indienen

Dit kan door hier het aanvraagformulier te downloaden of u kunt het formulier aanvragen door te bellen naar 085-2735256. Ook kunt u hem afhalen op ons bezoekadres. U ontvangt na beoordeling van het Steunpunt bericht.

Wanneer u de Blijk van Waardering in 2015, 2016, 2017 of 2018 hebt ontvangen, moet u ook in 2019 opnieuw een aanvraag indienen.

Ondersteuning en workshops voor mantelzorgers 

Ook in 2019 kunnen mantelzorgers uit de gemeente Coevorden terecht voor ondersteuning van het Steunpunt Mantelzorg. U kunt er terecht voor individuele gesprekken, maar ook zijn we druk bezig om informatieve workshops en een respijtweekend te organiseren in 2019. Hierover volgt in de loop van 2019 meer informatie.

Meer informatie

Hebt u een vraag? Mail of bel Jan Broekema. Hij is coördinator van Steunpunt Mantelzorg. E-mail: steunpuntmantelzorg@mwcoevorden.nl of telefoonnummer: 085-2735256