Echtscheiding

Als een echtscheiding onoverkomelijk is, kan een professional van MWC u ondersteunen tijdens deze moeilijke periode in uw leven. Voor, tijdens en/of na de scheiding. Bij een echtscheiding komt veel kijken. Het is heel belangrijke om dingen goed te regelen voor de nieuwe situatie.

Maatschappelijk Welzijn Coevorden biedt ondersteuning als het gaat om emotionele, praktische, financiële en juridische zaken. Ook kunnen we specialistische hulp bieden aan gescheiden ouders, aan kinderen van gescheiden ouders, of bij eventuele conflicten met uw (ex)partner.

Loopt uw relatie niet goed? Of denkt u eraan om te scheiden? Loop er niet alleen mee rond! Het Relatiehuis is gespecialiseerd in relatieproblematiek. De medewerkers weten precies wat nodig is, en werken samen met een advocaat in 'Het Relatiehuis’.

Soms is het lastig de goede weg te vinden. Bij Het Relatiehuis zit u veel sneller op de juiste plek en hoeft u niet lang te wachten voordat u hulp krijgt.

Gratis bijeenkomsten voor (gescheiden) ouders en andere  belangstellenden.

Een programma voor kinderen die te maken hebben (gehad) met een scheiding.

  • Conflictbemiddeling

Denkt u dat praten met elkaar onmogelijk is geworden? Wanneer u en uw partner in conflict zijn, de communicatie verstoord is en/of er een gebrek is aan onderling vertrouwen, kan een conflictbemiddelaar van Maatschappelijk Welzijn Coevorden uitkomst bieden. De conflictbemiddelaar brengt u en uw (ex)-partner met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen.

Door middel van video-opnames wordt onbewust gedrag zichtbaar gemaakt en kan snel worden gezien wat er al goed gaat en op welke punten er verbetering nodig is in een gezin met opvoedproblemen of conflicten.