Invulhulp

Huurtoeslag, zorgtoeslag, heffingskortingen... De wet- en regelgeving in Nederland is best ingewikkeld. Als u informatie en advies nodig hebt op dit gebied kunt u terecht bij de Invulhulp van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Invulhulp biedt kosteloos hulp aan inwoners in de gemeente Coevorden die niet weten van welke regelingen en voorzieningen zij gebruik kunnen maken en/of moeite hebben met het aanvragen daarvan.

De ondersteuning bestaat uit het aanvragen van uitkeringen, toeslagen en kwijtscheldingen, maar ook uit het schrijven van bezwaarschriften en problemen met opzeggingen van bijvoorbeeld een abonnement. Verder helpt de Invulhulp bij belastingaangifte. Dit geldt alleen voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120 procent van het minimuminkomen. Ook als uw (financiële) administratie niet op orde is: kom gerust langs.

Elke donderdag is er inloopspreekuur voor invulhulp van 13.30 tot 16.00 uur op ons kantoor in Coevorden aan de Van Eijbergenstraat 5. U krijgt dan hulp van een maatschappelijk werker. Het uitgangspunt van de Invulhulp is dat u na de hulp op eigen kracht verder kan.