Geesbrug

Marije Ribbink is de opbouwwerker in Geesbrug.

  • Veur Mekaor

Plaatselijk Belang Geesbrug, de gemeente Coevorden en Maatschappelijk Welzijn Coevorden hebben gezamenlijk het project ‘Veur Mekaor’ opgezet. ‘Veur Mekaor’ brengt nieuwe contact tot stand in Geesbrug, tussen inwoners die zich vrijwillig willen inzetten voor een ander en inwoners of organisaties die een helpende hand kunnen gebruiken. Dergelijke contacten zijn steeds meer noodzakelijk om het dorp voor iedereen leefbaar te houden.

Hulpmiddel is de ‘Veur Mekaor’ boom in het dorpshuis, waarin iedereen uit het dorp zijn vraag (wensen voor zichzelf, voor anderen of voor het dorp) en zijn aanbod (wat hij/zij kan doen) kenbaar kan maken. Maatschappelijk Welzijn Coevorden coördineert dat vraag en aanbod bij elkaar komen.

Er is ook een projectgroep om de saamhorigheid in het dorp te vergroten.

  • Opbouwwerk op school

Marije is ook verbonden aan de basisscholen in Geesbrug en doet daar opbouwwerk op school.

De opbouwwerker op school helpt en stimuleert ouders bij de contacten met de school. Of het nu gaat om wegwijs te worden binnen de school of wanneer zich problemen voordoen, de opbouwwerker op school slaat een brug tussen ouders en leerkrachten en is er voor alle ouders.

  • Samen Tafelen

Op diverse locaties in de gemeente Coevorden kan er samen worden gegeten. Samen eten is vaak leuker dan alleen. Onder het genot van een vers, warm driegangendiner, kunt u een praatje maken met uw tafelgenoten.

Vrijwilligers verzorgen de maaltijd.

Na de buurthuiskamer iedere donderdag is er om 12.00 uur aansluitend de mogelijkheid om samen te eten.

Meer info

  • Buurthuiskamer

Een buurthuiskamer is een gezellige huiskamer, vaak in een dorpshuis, waar u anderen kunt ontmoeten voor koffie, een praatje, voor informatie en advies. Een vertrouwde plek, dicht bij huis. Regelmatig wordt er in de buurthuiskamer informatie gegeven over een bepaald thema.

Iedere donderdag van 10 tot 13.00 uur is er buurthuiskamer in het dorpshuis.

Meer info

  • Verder nog
  • Geregeld doet de opbouwwerker huisbezoeken: wat speelt er in het dorp?
  • De opbouwwerker legt verbindingen tussen bewoners en projecten van verschillende wijken
  • De opbouwwerker stemt af met bewoners, wijkagent, de gemeente en andere organisaties over ontwikkelingen

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie over Geesbrug, neem dan contact op met Marije Ribbink, opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

T: 085- 27 35 256 of E: mribbink@mwcoevorden.nl 

Marije zit ook elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in het dorpshuis van Geesbrug, Lindenlaan 2